Viena no slavenākajām, ainaviskākajām un populārākajām Baleāru salām ir Ibiza. Lai gan sala ir salīdzinoši neliela, tā ir bagāta ar apskates objektiem un darāmiem darbiem. 

Ibiza ir labi pazīstama ar savu nepārspējamo naktsdzīvi, taču ir daudz ko piedzīvot arī dienas laikā. Ibiza ir sala, kuru ir vērts apmeklēt, sākot ar Ibizas pilsētas vēsturi un beidzot ar Cala Llenya smilšainajām pludmalēm.

Ibizas ostas pilsēta ir lielākais un skaistākais salas galamērķis. Ibizas pilsēta ar skatu uz Vidusjūru var lepoties ar mūra cietoksni un bruģētām ieliņām. Vietējie iedzīvotāji šo pilsētu sauc par Eivissu

Ibizas pilsēta ir sadalīta Dalt Vila un Eixample. Dalt Vila jeb vecpilsēta ir vēsturiskais rajons, kas atrodas virs ūdens, ar pasaules klases restorāniem un lielisku bāru izvēli. Zemāk ir Eixample, kur atrodas lielākā daļa jaunāko ēku. 

Atrodoties pilsētā, noteikti apmeklējiet katedrāli, ko sauc par Sniega Dievmātes katedrāli, no kuras paveras, iespējams, vislabākais skats visā pilsētā.

Dalt Vila

Dalt Vila ir Ibizas pilsētas vēsturiskā daļa. Tā ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un tās senās pasaules apskates vietas ieskauj veikaliņi, kuros pārdod žilbinošas rotaslietas, interesantas senlietas, suvenīrus un daudz ko citu, restorāni ar krāsainu pasaku gaismiņu virtenēm un romantiskiem balkoniem. 

Šauras bruģētas ieliņas vijas cauri dzīvojamajiem rajoniem, un ir viegli iejusties vietējās dzīves gaisotnē, kur no balkoniem karājas veļa un uz ielām rotaļājas bērni. Apmeklētāji var izstaigāt vairāk nekā divu tūkstošgadu vēsturi un apmeklēt dažādus muzejus un vēsturiskas vietas, piemēram, pili, katedrāli un vecos mūrus. Kalnā ved stāvi pakāpieni, un virsotnē paveras elpu aizraujoši skati.

Pirms Sant Domingo baznīcas apmeklējuma un pastaigas gar lielgabalu kaujas vaļņiem, izstaigājiet Espaņas laukumu un izbaudiet skatu. 

Nepalaidiet garām iespaidīgo 14. gadsimta gotikas katedrāli, kas ir viens no Ibizas spilgtākajiem pieminekļiem. Virs tās paceļas zvanu tornis, un katedrāles iekšpuse ir piepildīta ar reliģisko mākslu un mierīgu atmosfēru. 

Eixample

Eixample ir jaunākā un modernākā Ibizas pilsētas daļa. Nosaukums angļu valodā nozīmē “Extension” (paplašinājums). Tā ir īpaši lieliska vieta, kur iepirkties, jo šeit ir plašs veikalu klāsts, kuros pārdod gandrīz visu, ko vien varat vēlēties, kas jums nepieciešams vai iedomāties. 

Apmeklējiet modes jahtu ostu Marina Botafoch, lai izbrauktu ar laivu vai apskatītu luksusa kuģus, kas tur piestāj. Iespējams, jūs pat ieraudzīsiet kādu slavenību vai divas, kas klīst pa ostas pilsētu. 

Izpētiet iepirkšanās centrus un tirdziņus un aplūkojiet vietējo salu modi, starptautisko dizaineru preces, suvenīrus, vintage priekšmetus un daudz ko citu. Pavadiet nakti, iegremdējoties vietējā nakts dzīvē, kas bieži tiek uzskatīta par obligātu Ibizas pasākumu!

Cala Llenya

Ja cerat atrast nedaudz klusāku pludmali Ibizā, Cala Llenya varētu būt īstā vieta. Šī pludmale atrodas tikai 10 minūšu brauciena attālumā no San Carlos. Tā kā tā nav liela pludmale, tas nozīmē arī mazāk pūļu. 

Tā vietā, lai pastaigātos līdz desmitiem naktsdzīves vietu, Cala Llenya ieskauj sulīgi zaļas priedes. Šajā pludmalē ir populārs pludmales volejbols, un daudzas ģimenes dod priekšroku mierīgākai atmosfērai šajā vietā. Ja esat šeit svētdienā, pirms došanās uz pludmali apmeklējiet Cala Llenya iknedēļas tirgus.

Es Vedras sala

Viens no visintriģējošākajiem Ibizas galamērķiem ir Es Vedra sala. Es Vedra atrodas netālu no Cala d’Hort piekrastes rietumu piekrastē un ir pilnīgi neapdzīvota. Tomēr tā ir apvīta ar noslēpumiem un leģendām. 

Salā atradās arī vieta, kur Homēra “Odisejā” bēdīgi slavenās nāras mēģināja izvilināt Odiseju no kuģa. Tiek uzskatīts, ka Es Vedra ir neticami magnētiska sala, kas atpaliek tikai no Ziemeļpola un Bermudu trijstūra. Ar kruīza braucieniem jūs varēsiet apskatīt Es Vedru no tuvuma, un no tās paveras pārsteidzoši skati uz apkārtējo ainavu.

Es Canar

Es Canar ir pludmales kūrorts salas austrumos. Tā ir pazīstama ar savu hipiju tirgu, taču tā piedāvā daudz ko vairāk. Es Canar veido gan priežu meži, gan smilšaina piekraste, kas nozīmē lieliskus kontrastus un izcilus ainaviskus skatus. 

Tas ir arī sapņu galamērķis aktīvās atpūtas cienītājiem, jo šeit ir bezgalīgas iespējas, piemēram, nodarboties ar vindsērfingu un parasailingu. Protams, jūs noteikti nevēlēsieties palaist garām slaveno hipiju tirgu. Tirgus, kas notiek katru trešdienu, ir lieliska vieta, kur iegādāties vietējos rokdarbus un dažāda veida suvenīrus.

Ibiza ir viens no pievilcīgākajiem galamērķiem Vidusjūras reģionā. Jau daudzus gadu desmitus šī Baleāru sala ir pazīstama ar savu nepārspējamo brīvības un radošas domāšanas atmosfēru.