Lai gan Menorka bieži vien netiek ņemta vērā salīdzinājumā ar lielāku Maljorku vai piedzīvojumiem bagātāku Ibizu, tā ir vairāk nekā tikai ģimenēm draudzīgs pludmales galamērķis. Vidusjūras reģionā netrūkst vietu, ko apmeklēt, sākot no senajiem cietokšņiem un akmeņiem līdz pasaules klases restorāniem un pat lieliskiem veikaliem, tāpēc lasiet tālāk, lai uzzinātu mūsu populārākās vietas.

Cova d’en Xoroi 

Menorkas dramatiskajās klintīs atrodas iespaidīgākais bārs ar skatu uz Vidusjūru.  Bāra nosaukums ir Cova d’en Xoroi, un to noteikti ir vērts apmeklēt, ja vēlaties iedzert kādu dzērienu un vērot saulrietu. 

Lūdzu, ņemiet vērā, ka šī zona nav piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem, jo, lai nokļūtu uz bāra, ir jākāpj pa pakāpieniem.  

Ciutadella de Menorca

Šī kādreizējā Menorkas vēsturiskā galvaspilsēta ir kultūras dārgumu krātuve ar Vidusjūras arhitektūru un viduslaiku laukumiem. Pastaigājieties gar kluso ostu un nocietinātajiem Ciutadella mūriem, pirms doties uz veco Es Born rajonu, lai iepazītu baznīcas, cietokšņus un muzejus.

Rezervējiet vietu kādā no autentiskajiem restorāniem, lai nobaudītu īstu Menorkas virtuvi – jūras veltes šeit tiek svaigi nozvejotas un pagatavotas tradicionālā stilā.

Cala Pregonda

Šī izolētā ziemeļu pludmale ir īsts slēptais dārgakmens. Lai šeit nokļūtu, ir jāpieliek nelielas pūles – 30 minūšu pārgājiens no Binimellas vai īss brauciens ar laivu. Tomēr, ieraugot šo neskarto līci, visi pūliņi paliek aizmirsti.

Klinšu atsegumu ieskautā, ar īpatnējām zeltaini sarkanām smiltīm apveltītā Cala Pregonda ir viena no skaistākajām vietām Menorkā. Iegremdējieties okeānā un sarīkojiet pludmales pikniku.

Binibeka

Atpūtieties Binibekas tirkīza līcī. Šis burvīgais piekrastes ciemats Menorkas dienvidu piekrastē ir vieta, kur izbaudīt šauras ieliņas un tradicionālās baltās mājiņas. 

Ņemiet līdzi dvieli, lai nopeldētos rāmajā līcī, un baudiet piknikus kāpu zonā, kas izvietojusies balto smilšu pludmalē. Binibeka ir arī lieliska vieta snorkelēšanai, jo ūdens ir sekls un tajā ir daudz akmeņainu plaisu, kurās var paslēpties jūras radības.

Quarries de s’Hostal (Líthica)

Pavisam netālu no Ciutadella atrodas šie karjeri, kuros savulaik ieguva jūras akmeņus, ko izmantoja daudzu salas ēku celtniecībā.

Jūs varat tos apmeklēt, un jūs pārsteigs to sienu augstums. Vasarā vakaros šeit notiek aktivitātes bērniem un naktīs – koncerti, kas šo vietu pārvērš par maģisku vietu. Tie slēpj arī nelielu botānisko dārzu. Apmeklējums var ilgt aptuveni 1 stundu.

Nav šaubu, ka lielāko daļu ceļotāju uz Menorku vilina tās sapņainās pludmales un ģimenei draudzīgā atmosfēra. Taču Baleāru sala piedāvā pārsteidzoši daudzveidīgu piedāvājumu, ko darīt ārpus mierīgajiem atpūtas kūrortiem. Tā ir īpaši bagāta ar vēsturi, jo tajā savas pēdas ir atstājuši noslēpumaini senie apmetņi un dažādas svešzemju varas.