Izmiras skaistās pludmales, senās drupas un dinamiskais bazārs padara pilsētu apmeklējuma vērtu. Pilsēta ir ievērojami mazāk orientēta uz tūristiem nekā tās Egejas jūras piekrastes kaimiņvalstis, un tā ļauj apmeklētājiem iepazīt senās vēstures un mūsdienu Turcijas sajaukumu. 

Izmirā ir iespējams izbraukt ar kuģīti pa dzirkstošajiem tirkīza ūdeņiem, apmeklēt dažādas arheoloģiskās vietas un pavadīt laiku, baudot tradicionālos turku ēdienus. Tie, kurus interesē vietējā kultūra, var apbrīnot elegantās mošejas un iepirkties tradicionālajā Kemeraltijas tirgū, kas mijas ar modernajiem debesskrāpjiem un tirdzniecības centriem.

No ballītēm kopā ar vietējiem iedzīvotājiem līdz ceļojumiem pagātnē, senajiem pieminekļiem vai vienkārši atpūtai pludmalē – šeit ir uzskaitītas labākās lietas, ko darīt Izmirā.

 

Konak laukums un pulksteņa tornis

 

Jūsu pirmajai pieturai Izmirā vajadzētu būt Konak laukumam, kas atrodas pilsētas centrā. Šeit jūs atradīsiet skaistu pulksteņa torni, kas ir Vācijas imperatora Vilhelma II dāvana Osmaņu karalim Abdulhamitam II un kalpo arī kā pilsētas simbols. 

Tas ir arī ieejas punkts uz veco bazāru, kur ir savienojumi ar autobusiem, tramvaju sistēmu un pilsētas prāmjiem. Konakas laukums ir populāra atpūtas vieta un būs lieliska lokācija cilvēku vērošanai.

 

Pamukkale termālie baseini

 

Pamukkale ir unikāls galamērķis, kas ir vienkārši elpu aizraujošs. Tā ir viena no unikālākajām vietām Turcijā, un to noteikti ir vērts redzēt. Travertīna terases un kristāldzidri zilie baseini ir tādi, kādus jūs vēl nekad neesat redzējuši.

Ja jūs uztrauc cilvēku pūļi, apsveriet iespēju apmeklēt šo vietu martā, aprīlī un oktobrī, novembrī.

 

Smirnas arheoloģiskā vieta Agora

 

Smirnas Agora (grieķu publiskā telpa) ir brīvdabas muzejs, kas atrodas Namazgas apkaimē. Tā ir viena no vienīgajām agorām pasaulē, kas uzcelta mūsdienu lielpilsētas teritorijā, un tajā ir trīsstāvu struktūra, bazilikas, marmora kolonnas, arkas un senie grafiti. 

Daži no šeit atrastajiem artefaktiem un izrakumiem tagad ir apskatāmi Izmiras Arheoloģijas muzejā un Mākslas un vēstures muzejā.

 

Kemeralti tirgus

 

Kemeralti ir viena no galvenajām Izmiras apskates vietām. Tas tika uzcelts 17. gadsimtā un ir ne tikai galvenā iepirkšanās vieta, bet arī lokācija, kur var apskatīt senos arhitektūras pieminekļus. Daudzi tūristi apgalvo, ka Kemeralti ir mazāka Stambulas Lielā bazāra versija.

Šeit var atrast preces jebkurai gaumei, tostarp apģērbu, suvenīrus, ādas izstrādājumus, pulksteņus un daudz ko citu. Neraugoties uz tirgus slavu, cenas šeit ir diezgan mērenas. Ja jūs domājat, kurp doties Izmirā, noteikti apmeklējiet Kemeralti tirgu!

 

Efesa Senā pilsēta

 

Efesa ir slavenākais Izmiras reģions. Neviens ceļojums nebūtu pilnīgs bez slavenās senās pilsētas Efesas apmeklējuma. 

Savulaik Efesa bija Austrumromas impērijas galvaspilsēta, un šeit atrodas senās metropoles drupas un Artemīdas templis (senais pasaules brīnums), kas to padara par vienu no labākajiem UNESCO pasaules mantojuma objektiem, ko apmeklēt Turcijā.

Ar vairāk nekā 8000 gadu seno vēsturi, par ko liecina arheoloģisko izrakumu vietas un pieminekļi, Izmira var lepoties ne tikai ar daudziem aizraujošiem kultūras mantojuma objektiem, bet arī ar lielisku piekrastes klimatu, iespējām atpūsties brīvā dabā un unikālu vietējo gastronomiju.