La Gomeras ir maza, vulkāniska sala, kas ir miera un klusuma pilnākā starp Kanāriju salām. Uz tās ieteicams doties ceļotājiem, kas vēlas pamukt no tūristu pārpildītām zonām. Sala liks sajusties, itkā tu atrastos uz pilnīgi citas planētas sava interesantā reljefa dēļ. Salas platība ir 370 km2 un tās augstākais punkts ir kalna Garajonay virsotne, kas sasniedz 1487 m virs jūras līmeņa. Tā ir iekļauta arī UNESCO pasaules dārgumu sarakstā. Sala ir slavena ar savu mitro klimatu, kā arī pirmatnējiem laurkoku mežiem, kas saglabājušies miljoniem gadu, un kuru izskats, jāsaka, ir ļoti eksotisks. Zinātnieki uzskata, ka salas vecums ir aptuveni 12 miljoni gadu.

Gomeras galvaspilsēta ir Sansebastjana (San Sebastian de la Gomer), un kopējais salas iedzīvotāju skaits ir tikai 20 000. Lai vai sala ir ļoti zaļa un klusa, arī infastruktūra šeit ir ļoti attīstīta, tāpēc nebūs jāraizējas par slikti asfaltētiem ceļiem vai stāvvietu trūkumu pie apskates objektiem.

 

Garajonay Nacionālais parks

Los Roques klints – šī strādā kā pirmā salas vizītkarte, ko pazīst visi, kas vairāk vai mazāk interesējušies par La gomeras salu. Tā atrodas Garajonay Nacionālajā parkā, kas jāapmeklē ikvienam ceļotājam, būdamam uz šīs salas.Parks aizņem 10% no kopējās salas platības un apmeklētāji kā viens saka, ka parka apmeklējums esot kā ceļojums pasaku mežā, un tā vien liekas, ka kuru katru brīdi būs satiekams kāds meža rūķis, feja vai kāds cits pasaku varonis. Parkā aug ne tikai laurkoki, bet arī kokveidīgi virši, vītoli, dažādas šķirnes papardes, Kanārijas priedes un pat milzīgas pienenes, kas spēj sasniegt pat 3 metrus.

Los Roques

 

La Gomeras Etnogrāfiskais parks un muzejs

5000 kvadrātmetru ar tradicionālajiem kokiem, krūmiem un citiem augiem, kas aug un vienmēr auguši uz La Gomeras salu. Tā kā klimats šeit ir ļoti pateicīgs dzīvībai, apmeklētāji parkā sastaps vairāk nekā 400 augu šķirnes. Dodoties pastaigā ar gidu, būs iespējams uzzināt vēsturi par šiem augiem un to īpatnībām, bet arī vairāk par salas vēsturi. Muzeja teritorijā atrodas arī jauks restorāns, kur apmeklētāji varēs nogaršot dažādus, tradicionālus Spānijas ēdienus!

La Gomeras Etnogrāfiskais parks un muzejs

 

San Sebastian de la Gomer – La Gomeras galvaspilsēta

Dodoties uz San Sebastian de la Gomer noteikti ieteicams ieplānot vienu pilnu dienu, ja ne pat visas divas. Pilsēta, kurā dzīvo vairāk nekā 9000 iedzīvotāju, ir tik bagāta ar tradīcijām, kultūru un garu vēsturi, ka pilnīgi visu pāris dienu laikā nav iespējams izpētīt. Tās arhitektūra ir ļoti skaista – ēkas pārsvarā ir krāsainas un tās ir apdarinātas ar koka dekorācijām un balkoniem, tāpēc pastaiga vien jau liksies ļoti īpaša. Pilsētā ir arī daudz vēsturisko apskates objektu, kā arī aizsargājamo dabas teritoriju – pilsētu būs interesanti apmeklēt ikvienam ceļotājam!

San Sebastian de la Gomer - La Gomeras galvaspilsēta

Los Organos

Dodoties uz La Gomeru, un neapmeklējot Los Organos kalnu, būtu tāpat, kā nepaņemt dzērienu pie treknas maltītes. Los Organos ir dabas izveidots arhitektūrisks objekts, kas izveidojies vulkānu ietekmē, un skaitās kā ļoti reta parādība. Tas ir kalns, kura grēdās izveidojušās vertikālas svītras, ko varētu pielīdzināt stīgām. Tā kā nokļūšana uz Los Organos ir iespējama tikai ar laivu, apmeklētāji ne tikai varēs apskatīt iespaidīgo dabas brīnumu, bet ļoti iespējams, satikt delfīnus, un ja ļoti paveiksies, arī vaļus. Arī vietējiem putniem šī ir ļoti iecienīta vieta, kur uzturēties.

Los Organos

 

Agulo ciemats

Mazs ciemats okeāna krastā, kas ir viens no tūristu iecienītākajiem galamērķiem. Vēsturiski vislabāk saglabājusies vieta visās Kanāriju salās, kā arī Agulo ir arī pirmā vieta Kanāriju salās, kur ieviesa elektrību un dzeramo ūdeni. Ciematā atrodas arī panorāmas tunelis ”Mirador de Abrante”, par kuru aprakstu varat lasīt šeit. 
Vislabākais veids, kā iegūt pilnvērtīgu Agulo ciemata pieredzi ir novietot mašīnu stāvvietā un tālāk doties ar kājām. Ciemata arhitektūra ir ievērošanas cienīga, kā arī noejot līdz pludmalei, okeānā skatoties, pavērsies skats uz Tenerifes salu un tās augstāko vulkānu – Teidi.

Agulo ciemats

 

 

 

Jebkurš ceļotājs šeit jutīsies tālu no apkārtējās pasaules. Itkā apmaldījies, paslēpies, bet tomēr laimi, ko šī sala nes cilvēkam, nav vārdiem aprakstāma. Salai tik tiešām ir ļoti īpaša atmosfēra, botānisko brīnumu un svaigā gaisa dēļ. Tūristu šeit ir pamaz, jo šeit nav kūrortu. Šo salu apmeklē tikai 1% no visiem Kanāriju salas tūristiem. Klusas un ļoti skaisti iekārtotas mazas pilsētiņas, labi asfaltēti ceļi, daudz koku un krūmu, burvīgi skaists relfejs – tas viss jūs sagaida uz La Gomeras salu!