Šis nenovērtētais ceļojumu galamērķis ir daļa no Portugālei piederošo salu kopas, kas atrodas Atlantijas okeāna vidū. Vulkāniskas izcelsmes sala ar nelīdzenām iekšienēm, ko klāj sulīga veģetācija un eksotiskas puķes. Madeira patiešām ir Atlantijas okeāna pērle. Šī vecā vulkāniskā zeme dabas ziņā ir hipnotizējoša. Jūs patiešām apstāsieties, ieelposiet un atjaunosiet saikni ar Zemi.

Lūk, saraksts ar labākajām un skaistākajām vietām, ko apmeklēt Madeirā.

Monte Palace Tropiskais dārzs

Monte Palace Tropiskais dārzs

Viens no Madeiras lielākajiem apskates objektiem ir Monte Palace Tropiskais dārzs, kas atrodas kalnos augstu virs Funšalas. Dārzos ir tūkstošiem eksotisku augu un daudz savvaļas dzīvnieku. Žozē Berardo (José Berardo) dārzus izveidoja 20. gadsimta 90. gadu sākumā, un viņa aizraušanās ar mākslu un dabu ir redzama visur – sākot no dārziem līdz ūdenskritumiem un dekoratīvajām skulptūrām.

Lai izvairītos no cilvēku pūļiem, no Funšalas agri no rīta izkāpiet ar trošu vagoniņu un no kalniem lejup brauciet ar ragaviņām, lai dienas noslēgumā izbaudītu aizraujošu atpūtu.

Rocha do Navio

Rocha do Navio

Rocha do Navio trošu ceļš atrodas salas ziemeļu piekrastē Santanas pašvaldībā un piedāvā apmeklētājiem braucienu ar satriecošu panorāmas skatu uz jūru un tur esošajām lauksaimniecības zemēm – “Fajãs”.

Šis transporta līdzeklis tika uzbūvēts, lai palīdzētu vietējiem lauksaimniekiem piekļūt savām lauksaimniecības zemēm ātri un efektīvi, tā kā brauciens ilgst ne vairāk kā 5 minūtes.

Rocha do Navio trošu ceļš ļauj apmeklētājiem piekļūt dabas rezervātam ar tādu pašu nosaukumu, kas ir tikai jūras rezervāts, kuram var piekļūt arī pa klintī izcirstu taku. Rocha do Navio nosaukums ir saistīts ar 19. gadsimtā tur notikušo holandiešu kuģa katastrofu.

Risco ūdenskritums 

Risco ūdenskritums 

Tas ir diezgan labi zināms un var būt aizņemts. Taka līdz ūdenskritumam vietām nav visplašākā, tāpēc dodieties ceļā agri.

Ja to izdarīsiet, jūs tiksiet atalgoti ar šauru kaskādes ūdenskritumu ar miglainu smidzinājumu, blīvu mežu un mākoņu vainagu. Brīva stila čības atstājiet istabā, jo ceļš brīžiem ir stāvs un, iespējams, vietām nedaudz slidens, tāpēc ieteicams ņemt līdzi stingrus apavus un pudeli ūdens, jo kāpiens var kļūt nogurdinošs. 

Miradouro da Ponta do Rosto

Miradouro da Ponta do Rosto

Iztēlojieties vietu, kurā Skotijas augstienes ainava sajaucas ar Karību jūras zilo krāsu – šis skats ir tas, kas jums rodas rezultātā. Lai nokļūtu līdz šim brīnumam, ir nepieciešamas, apmēram, 2 stundas. Aptuveni, trešdaļā ceļa jūs varat izvēlēties, kuru maršrutu vēlaties iet.

Apakšējais maršruts iet garām vietai, kur varat atpūtināt savas nogurušās kājas un apbrīnot skatu no jūras, braucot ar laivu, vai vienkārši apstāties mazā kafejnīcā, lai iedzertu kafiju un atpūstos.

Augstākais ceļš ir paredzēts entuziastiem, kuri labprātāk gribētu tikt apbalvoti ar vienu no labākajiem Madeiras skatiem. Tā kā neatkarīgi no izvēlētā maršruta jūs galu galā nonāksiet atpakaļ tajā pašā vietā, jūs faktiski varat veikt abus maršrutus. Lidmašīnu vērotājiem šis ir ideāls skatu punkts, no kura vērot lidmašīnas, kas mēģina nosēsties Funšalas lidostā.

Pico Ruivo

Pico Ruivo

Pico Ruivo ir Madeiras augstākā virsotne – vairāk nekā 1,8 kilometru augstumā – un ir iecienīta atpūtas vieta tiem, kas vēlas izdzīvot nelielu piedzīvojumu. No Achada da Teixeira ir 5,6 kilometrus garš pārgājiens, kas aizņem aptuveni pusotru stundu katrā virzienā, bet izturīgos atalgos ar neticamiem skatiem.

Pirms uzmanīgi nokāpjat lejā, uz brīdi apstājieties, lai paskatītos uz mākoņiem zem kalna. Pievērsiet uzmanību arī pastaigām ar gidu – kalnu gidi var sniegt daudz informācijas, un bieži vien tajās ir iekļauts arī transfērs uz viesnīcu.

Ja meklējat kalnus ar satriecošiem skatu punktiem, pastaigu maršrutus, kas ļaus jums pieskarties mākoņiem, vai apbrīnot skaistu saulrietu, ziniet, ka Madeiras sala ir kā radīta tieši jums. Papildus šīs salas neticamajam skaistumam jūs varēsiet iepazīt arī tās vīnu, gastronomiju, tradīcijas un daudz ko citu!