Tiešā brauciena attālums no Lagušas līdz Faro ir 88 kilometri, un brauciena ilgums parastā satiksmē ir 55 minūtes. Ja plānojat doties ceļojumā no Lagušas uz Faro, mēs veicām izpēti jūsu vietā un apkopojām dažas lieliskas pieturas pa ceļam. Vislabāk apmeklētā pilsēta starp Lagušu un Faro ir Albufeira.

Laguša

lagosa

Lagušas burvība slēpjas gan vecpilsētas ieliņās, gan (galvenokārt) tās klinšaini gleznainajās pludmalēs. Laiski sauļojoties gan der paturēt prātā plūdmaiņas viļņus, kas var pārsteigt jaunpienācēju arī nesagatavotu. Tādēļ der uzmanīties, izvēloties saules peldei nostākas klinšu nišas.

Laguša atrodas Portugāles dienvidu piekrastē, Algarves reģionā. Pludmales burvību šeit var baudīt gandrīz cauru gadu. ja neesi pieredzējis peldētājs, jārēķinās ar viļņu spēku, kas var ātri vien izmest peldētgribētāju krastā. Piekrastes klinšaino skaistumu var vērot arī no jūras, dodoties izbraucienā ar kuģīšiem.

Vēsturiski Lagušai bijusi nozīme arī kā sākumam daudziem ģeogrāfiskajiem atklājumiem. No šejienes savā ceļojumā devies arī Vasko de Gama 1499. gadā. Al;garves galvaspilsēta tā bijusi no 1578. līdz 1756. gadam.

Ja pa dienu baudīta saules svelme un okeāna vilinājums,vakarā der iepazīties ar pašu pilsētiņu un apmeklēt kādu vietējā stila krodziņu.

Ponta da Piedade

Ponta da Piedade

Ponta da Piedade Lagosā ir obligāti apmeklējamā Algarves simboliskā vieta. Ainava ir neticama, un ir vērts to apskatīt. No klinšu virsotnes paveras satriecošs skats, kur var redzēt alas un zemūdens dobumus, ko izrakuši viļņi un kuros ieplūst caurspīdīgs ūdens. No līča paveras pārsteidzošs skats un tālumā redzami Serra de Monchique kalni.

Nokāpiet pa kāpnēm un nokļūstiet pludmalē Ponta da Piedade. Klintīs esošās alas un slepenās ejas varat atklāt arī no jūras, braucot ar laivu vai kajaku.

Ekskursijas ar kajaku gar piekrasti

Piekraste uz rietumiem no Lagosas ir kā no pirātu piedzīvojumu bilžu grāmatas. Gleznainās, medus sūnām klātās klintis, dīvainie skursteņu klinšu veidojumi, kā arī desmitiem slēpto jūras alu un seno grotu pie Ponte da Piedade ir aizraujoši apskates objekti, kas paši par sevi ir tūrisma apskates objekti.

Viens no aizraujošākajiem veidiem, kā izbraukt šo neticamo jūras ainavu, ir pievienoties ekskursijai ar kajaku un snorkelēšanu gida pavadībā. Airējiet, lai vērotu šo brīnišķīgo un aizraujošo vidi, no kuras paveras skats uz zivīm. Vēlāk iegremdējieties Atlantijas okeāna vilinošajos ūdeņos un apbrīnojiet zemūdens pasauli, kas dzīvo zem jums. 

Faro

Faro

Faro ir Algarves galvaspilsēta un reģiona galvenais galamērķis. Tā ir vēsturiska un kultūras ziņā bagāta pilsēta, ko ieskauj neskartas salas pludmales un iespaidīgais Ria Formosa dabas rezervāts.

Algarves galvaspilsēta ir daudzpusīga pilsēta, kas piesaistīs cilvēkus dažādu iemeslu dēļ. Tā ir piekrastes pilsēta, un šeit ir viegli ļauties mūžīgajiem saules stariem, pludmalēm, bāriem un lieliskām jūras veltēm. Taču tepat pie jūras ir arī reta dabas vide – lagūna ar ūdensceļu labirintu starp salām.

Ria Formosa, kā to dēvē, ir dzīvesvieta visdažādākajiem un viskrāsainākajiem putniem, kādus vien varat cerēt redzēt, un šajos ūdeņos audzētajiem gliemjiem nav jāmēro tāls ceļš uz Faro vilinošajiem jūras velšu restorāniem. Turklāt Faro seno mūru iekšienē atrodas miermīlīga vecpilsēta, kas ir pilna ar pilsētas ievērojamākajiem apskates objektiem.

Lai gan Faro ir aizraujoši tūrisma objekti, lielākā daļa apmeklētāju, kas dodas uz populārākām kūrortpilsētām, piemēram, Albufeiru un Lagosu, to parasti atstāj novārtā. Patiesībā pilsētā var atklāt daudz aizraujošu lietu, ko darīt, sākot ar klejojumiem pa vecpilsētu, senās portugāļu pils un fantastiskās kaulu kapelas apmeklējumu, iepazīstot Faro vēsturi, izbaudot kūsājošo naktsdzīvi un atpūšoties uz vientuļām salām.

Faro pludmales

Faro pludmales

Lagūnas ārējās salas rotā zeltainas smilšu pludmales. Tā kā uz tām var nokļūt tikai ar laivu, šīs pludmales ir pilnīgi neskartas.

Klusākās dienās šeit nav nekādu cilvēku dzīves pazīmju, izņemot bāku un nelielas izolētas kopienas Ilha da Culatra salā.

Uz Ilha da Culatra var aizbraukt ar prāmi vai apskatīt Ilha Barreta, dodoties ekskursijā ar laivu gidu.

Ja vēlaties pavadīt visu dienu pludmalē, varat arī noorganizēt izkāpšanu un paņemšanu noteiktā laikā ar motorlaivu kompāniju.

Praia de Faro

Praia de Faro

Uz šo pludmali var nokļūt pa ceļu. Tā atrodas tūlīt aiz lidostas, un, lai nokļūtu līdz tai, varat izmantot autobusu, kas kursē no lidostas uz Faro centru.

Tāpat kā Ria Formosa salu pludmalēs, arī šeit ir šķietami bezgalīgi plašas neskartas zeltainas smiltis ar līdz ceļiem augstiem viļņiem.

Vietās, kur ceļš šķērso lagūnu, ir vairākas viesnīcas un bāri, tāpēc arī aktīvākajās vietās netrūkst ērtību.

Taču, ja jums ir svarīgs vientulība, jums nebūs jāiet pārāk tālu, lai nonāktu tukšā vietā.

Albufeira

Albufeira

Pilsēta atrodas piekrastē, reģiona centrā, apmēram 36 kilometrus uz rietumiem no Faro, un tā ir tūrisma sinonīms, un var lepoties ar dažām no labākajām Dienvidportugāles pludmalēm.

Albufeirā, kas ir viens no Algarves populārākajiem galamērķiem, ir mežonīga naktsdzīve, neizsmeļams aktivitāšu klāsts un daudzas pasaules līmeņa pludmales. Ar Zilo karogu šeit ir apbalvotas 25 pludmales, kas ir vairāk nekā jebkurā citā pašvaldībā Eiropā. Droši var teikt, ka lielāko daļu laika pavadīsiet zeltainās smiltīs un zilajos viļņos, ko skaisti papildina siltie saules stari.

Kādreiz klusā zvejnieku ciematā Albufeira joprojām ir saglabājusi kaut ko no sava tradicionālā rakstura. Vecais pilsētas centrs ir stāvu, šauru ieliņu labirints, kas izklāts ar balinātām mājiņām un zvejnieku namiņiem, kuri ved uz pasakainu pludmali.

Tomēr Albufeiras romiešu un mauru mantojuma liecības ir niecīgas, redzamas tikai kādreiz varenās pilsētiņas pils mūra paliekas. Pilsētas sākotnējais nosaukums arābu valodā Al-Buhera nozīmē “Pils pie jūras”, un vienā vai divās ēkās ir redzamas mauru arkas. Taču mūsdienu Albufeira ir Algarves tūrisma galvaspilsēta, un tā ir dzīvīgs atpūtas centrs ar viesnīcām, restorāniem un veikaliem.

Ūdenssports

Ūdenssports

Starp fenomenālajām pludmalēm Albufeiras piekrastē ir alas, un vienīgais veids, kā piekļūt daudzām no tām, ir braukt pa ūdeni.

Tieši šeit ir daudz uzņēmumu, kas organizē ekskursijas ar kajakiem, kanoe un airu dēļiem.

Jūs tiksiet instruēti par drošību un saņemsiet ekspertu norādījumus, un daudzos gadījumos jūsu gids būs aprīkots ar GoPro kameru, lai ierakstītu jūsu ceļojuma piemiņas mirkli.

Albufeiras rietumu pludmales viļņi bieži vien ir piemēroti sērfošanai, savukārt pastāvīgās vēsmas ļauj nodarboties ar vindsērfingu un kaitbordu gandrīz jebkurā dienā. Kūrortā vienmēr ir pieejama aprīkojuma noma un apmācība.

Zoomarine

Zoomarine

Zoomarine ir viena no lieliskajām Algarves izklaides iespējām ģimenēm, kas ikdienā piedāvā iespaidīgus delfīnu šovus un izklaidējošu jūras lauvu izrādi, kā arī citus priekšnesumus. Šeit ir arī aizraujošs akvārijs-muzejs.

Dažādās dzīvotnēs ir apskatāmi eksotiski jūras putni un majestātiski plēsīgie putni. Turklāt ar biļetēm var iekļūt jautrās atrakciju hallēs un fantastiskā akvaparkā ar peldbaseiniem bērniem un pieaugušajiem un milzīgu ūdens slidkalniņu.

Vēl viena atrakcija ir 4D kinoteātrī demonstrētā digitāli animētā filma, kurā attēlots jūras bruņurupuča ceļojums pa okeānu. Taču visbrīnišķīgākais brīdis būs iespēja mijiedarboties ar delfīniem, kur apmeklētāji dresētāja uzraudzībā var peldēties baseinā kopā ar šiem skaistajiem un inteliģentajiem radījumiem.

Portugāle ar tās maigo klimatu, 3000 saulainajām stundām gadā un 850 km garajām krāšņajām pludmalēm, ko apskalo Atlantijas okeāns, ir ideāls atpūtas galamērķis visa gada garumā. 

Šī ir valsts ar senākajām robežām Eiropā, ar ārkārtīgi daudzveidīgām ainavām, ar daudzām izklaides iespējām un unikālu kultūras mantojumu, kur tradīcijas un mūsdienīgums saplūst pilnīgā harmonijā. Izcila virtuve, izsmalcināti vīni un viesmīlīgi cilvēki padara šo valsti par visaugstākās kvalitātes tūrisma paradīzi. 

Dodieties arī jūs un atklājiet šīs valsts burvību!