Mikonosa ir viena no skaistākajām Grieķijas salām, kas piesaista apmeklētājus no visas pasaules. Slavena ar savām smilšainajām pludmalēm, 300 saulainām dienām, baltajām ēkām un kristāldzidrajiem ūdeņiem, šī skaistā sala patiesi ir Egejas jūras dārgakmens, bet skaistās vietas, ko apmeklēt Mikonas salā, ir dārgumi, kurus vērts lolot!

Grieķijas Mikonosas sala ir pazīstama ar savām pludmalēm un ar vēsiem bāriem, kas ir ideāli piemēroti vasaras ballītēm. Mikonosas sala ir ideāls galamērķis gan luksusa, gan bohēmas ceļotājiem, un tajā ir plašs tūrisma objektu klāsts, no kuriem šīs 5 vietas, ko apmeklēt Mikonosā, ir obligāti apskatāmas ikvienam ceļotājam.

 

Platys Gialos pludmale

Platys Gialos pludmale ir viena no piecām labākajām vietām, ko apmeklēt Mikonosā, un to nedrīkst palaist garām! Tā atrodas netālu no galvenās pilsētas Chora un ir ģimenēm draudzīga pludmale.

Pludmale ir ieskauta ar daudzām viesnīcām un restorāniem, un tā ir arī mazs ceļojumu centrs, no kura regulāri kursē taksometri uz citām slavenām salas pludmalēm. Savas garšas kārpiņas varat apmierināt arī netālu no pludmales esošajos grieķu un itāļu restorānos, kur pasniedz lieliskus ēdienus!

Platys Gialos pludmale Mikonosā

 

 

Mazā Venēcija

Mazā Venēcija ir viena no slavenākajām vietām, ko apmeklēt Mikonosā. Patiesībā tā ir viena no visvairāk fotografētajām un apgleznotajām vietām Grieķijā. Patiesu iespaidu atstāj glītās, krāsainās pilsētiņas mājas, kas unikāli izvietotas tieši pie zilās jūras. Mazā Venēcija tika dibināta laikā no 13. līdz 18. gadsimtam, kad Mikonosa atradās Venēcijas pakļautībā.

Šodien, pateicoties tūrismam, Mazā Venēcija iemirdzas jaunā krāšņumā. Krāsainajos namiņos, kas atrodas tieši pie jūras, ir fantastiski bāri un restorāni. Vienreizēja Venēcijas atmosfēra, ko diez vai var izbaudīt kur citur Grieķijā.

Mazā Venēcija Mikonosā

 

Paradīzes pludmale

Paradīzes pludmale ir īsta Mikonosas salas leģenda! Labākās pludmales ballītes šajā sapņu pludmalē tiek rīkotas jau kopš 60. gadiem. Šeit ir daži no stilīgākajiem pludmales klubiem uz salas, tūristi bauda regulārus laimīgo stundu piedāvājumus un par labu atmosfēru rūpējas starptautiski dīdžeji.

No rīta pludmale vēl ir patīkami klusa, bet aptuveni no plkst. 16:00 Paradīzes pludmale pārvēršas par milzīgu ballīšu vietu. Tad jūs šeit atradīsiet galvenokārt jauniešus, kuri ierodas Mikonosā tieši uz ballītēm. Īsts salas karstais punkts, īpaši, ja jums patīk ballēties un dejot!

Paradīzes pludmale Mikonosā

 

Ano Mera

Ano Mera ir gleznains ciemats Mikonosas centrā. Ciemats ir kluss un mierīgs, lai gan tā ir otrā visvairāk apdzīvotā pilsēta uz salas. Viss koncentrējas ap lielo publisko laukumu un bruģēto celiņu, kas no tā atzarojas. Šeit atradīsiet daudz maiznīcu, kafejnīcu un tavernu, kur mierīgi pavadīt pēcpusdienu.

Tā kā Ano Mera ir vienīgā lielākā iekšzemes apdzīvotā vieta uz salas, šeit nav pludmales. Galvenais tūrisma objekts ir atjaunots klosteris, kas celts 1542. gadā. Tuvumā ir arī pastaigu takas, pa kurām doties piedzīvojumā pa klinšainajiem kalniem.

Ano Mera ciemats atrodas 15 minūšu brauciena ar autobusu vai automašīnu attālumā no Mikonosas pilsētas, un tas ir interesants vienas dienas ceļojums.

Ano Mera Mikonosā

 

Delos sala

Brauciens ar laivu uz Dēlas salu noteikti ir viena no labākajām nodarbēm Mikonosā! Delos sala ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, turklāt tā ir viens no nozīmīgākajiem apskates objektiem visā Grieķijā. Tā atrodas pavisam netālu no Mikonosas un ir populārs ekskursiju galamērķis. Senatnē Delos sala bija Kiklādu salu reliģiskais centrs, un arī mūsdienās tās apmeklējuma laikā jūs varat apbrīnot daudzos interesantos izrakumus. Naksiešu nams, Artemīdas templis, Pitions, Dionīsa nams, senais teātris, Izīdas templis, kā arī lauvu statujas ir tikai daži no nozīmīgākajiem apskates objektiem, kurus var apbrīnot ekskursijas laikā.

Tikai nedaudzas vietas spēj piepildīt tādas idealizētas cerības kā Mikonosas sala ar tās skarbi baltajām ēkām un skaistajām pludmalēm Egejas jūras zilajos ūdeņos. Mūsdienās Mikonosas sala ir viens no kosmopolītiskākajiem galamērķiem Grieķijā, un tā ir arī ērts sākumpunkts, no kura doties uz tuvējām apskates vietām.

Delos sala Mikonosā

 

Luminor Black – tuviem un tāliem galamērķiem

Ar Luminor Black ceļojumos būs spēkā ceļojuma apdrošināšana visai ģimenei, kura atlīdzinās zaudējumus ceļojuma atcelšanas, kavēšanās vai bagāžas nozaudēšanas gadījumā. Tāpat atlīdzinās arī nomas auto pašriska summu, ja būs noticis negadījums. Ar pilniem ceļojuma apdrošināšanas noteikumiem iepazīties luminor.lv  

Atbalsti tripthis portāla attīstību!

Atbalsti TripThis portāla administrāciju meklējot un publicējot aviobiļešu un ceļojumu piedāvājumus, kā arī atbalsti portāla uzturēšanu un turpmāku attīstību, attīstot jaunus darbības virzienus. Atbalstīt mūs vari šeit – https://www.buymeacoffee.com/tripthiseu

Lidojums atcelts vai kavējas?

Ja Tavs lidojums ir atcelts vai kavējās vairāk nekā trīs stundas, pārbaudi vai Tev pienākas kompensācija līdz pat €600! TripThis iesaka pārbaudīt to pie SkyCop.

Kā uzzināt par lētām aviobiļetēm un akcijām pirmajam?

Lai nepalaistu garām lētas aviobiļetes un izdevīgus ceļojumu piedāvājumus, Mēs iesakam sekot TripThis FacebookTwitterInstagram un TikTok.

Atrodi apskates un izklaides iespējas:

Atrodi labākās apskates un izklaides iespējas pilsētā izmantojot Getyouguide. Getyourguide ir lielākais portāls, kur iespējams iegādāties ieejas biļetes un citus piedzīvojumus.

Labākos un izdevīgākos auto nomas piedāvājumus meklē: