Viena no krāšņākajām un spožākajām vietām uz zemes ir tikai divus kvadrātkilometrus liela. Monako ir brīnišķīga zilā jūra, eksotiskas puķes, palmas un Le Rocher klints, kas ir dramatisks izcilnis, kas paceļas virs Vidusjūras. 

Taču ne tikai dabas skaistums ir tas, kas padara pasaules otro mazāko valsti tik vilinošu. Šeit jūs atradīsiet izšķērdību, dizaineru darinājumus, greznību un bagātību!

Montekarlo

Jūsu pirmā pietura neapšaubāmi būs Montekarlo, kur valda komforts un greznība.  Tas ir rajons, par kuru visi domā, kad iedomājas par Monako. Tas ir pasakains, lai vērotu cilvēkus un automašīnas.  

Apgabals atrodas uz jūras pacēluma, no kura paveras fantastisks skats uz Monako ostu. No Place du Casino paveras arī neticams skats uz jūru. Vakariņās izmēģiniet kādu no trim Michelin zvaigznēm apbalvotajiem restorāniem un pēc tam pastaigājieties pa Princesse Charlotte bulvāri vai Boulevard des Moulins, kur var iepirkties augstās modes un luksusa veikalos. 

Port de la Condamine

Vai jūs pārsteidz, ka Monako osta ir pārpildīta ar jahtām?  Kvadrāta formas Port de la Condamine tika pabeigta 1926. gadā, un tā ir paredzēta daudzu luksusa kuģu uzņemšanai – pat princis šeit pietauvo savu privāto kuģi.  

Jahtu klubā, kas atrodas jūras priekšā, ir vairāk nekā 1000 biedru no visas pasaules, un tajā visu gadu notiek sacīkstes un festivāli. Izbaudiet pastaigu pa ostas teritoriju un apstājieties uz našķi kādā āra kafejnīcā vai restorānā.  Jūs varat arī izbraukt ar katamarānu apkārt Monako, lai apskatītu pārsteidzošo piekrasti.

Monaco Ville 

Šeit atradīsiet veco Monako. Le Rocher jeb Monaco Ville joprojām ir neliela viduslaiku ieliņa, kas saglabājusies no Grimaldi cietokšņa laikiem. Lai tur nokļūtu, var doties pa Rampe Major – 16. gadsimtā būvētu sarkano ķieģeļu ceļu.  

Pastaiga jūs aizvedīs līdz mirušā prinča Rainera statujas, kas no augšas raugās uz savu mīļoto valsti.  Esiet gatavi nedaudz pakāpties, jo Monako pils atrodas lielas klints virsotnē.

Japāņu dārzs (Jardin Japonais)

Šis autentiskais japāņu dārzs ir iebūvēts stāvā kalna nogāzē valsts austrumu galā, un to ir vērts apskatīt.  Jardin Japonais ir dārzs ar ūdeni, akmeņiem un veģetāciju. Tā platība ir nedaudz vairāk nekā 7000 kvadrātmetru, un iekšpusē jūs atradīsiet pludmali, neskartu strautu un pat ūdenskritumu.  

Ja meklējat klusumu, šī ir jūsu vieta. Dārzs ir veidots kā mazs paradīzes gabaliņš starp Montekarlo un Larvoto, un tas noteikti atbilst šai vīzijai. Ņemiet līdzi meditācijas spilvenu vai grāmatu un ļaujiet laikam apstāties!

Monako prinča pils

Šī greznā pils ir Monako prinča oficiālā adrese. Tai ir neticama vēsture un mantojums. Viss pils dārzs ir vilinošs un skaists. 

Viena no labākajām lietām, ko šeit var piedzīvot, ir elpu aizraujošā sardzes maiņas ceremonija, kas notiek katru dienu. Visa vieta ir ļoti eleganta un mirdzoša. 

No pils paveras elpu aizraujoši skati. Savā krāšņajā pagātnē pils ir pieredzējusi daudzus notikumus un uzbrukumus. Šai ikoniskajai vietai ir arī apburošs dārzs un brīnišķīga baznīca pils teritorijā.

Aizraujošā valsts, kas slavena ar savu grezno un bagātīgo dzīvesveidu, ir arī mājvieta neticamām dabas ainavām, izciliem arhitektūras pieminekļiem un neticami valdzinošiem tūrisma objektiem.