Piza ir leģendāra pilsēta un viena no slavenākajām šajā Itālijas reģionā. Tūristi bieži apstājas Pizā ceļā uz Florenci, taču tā ir fantastiska pilsēta, kur palikt, un piedāvā daudz vairāk apskates objektu nekā tikai leģendāro slīpo torni. 

Piza atrodas Itālijas rietumu piekrastē, tikai 20 minūšu brauciena attālumā no Ligūrijas jūras, un no tās ir lieliska transporta satiksme uz Florenci, Livorno un La Speciju. Ar tikai 91 000 iedzīvotāju tā ir viena no mazākajām pilsētām Toskānas reģionā Itālijā, taču vēsturiski tā ir bijusi viena no nozīmīgākajām un ietekmīgākajām.

Pilsēta 11.gadsmitā piedzīvoja lielu attīstību, tajā pieauga iedzīvotāju skaits, un pilsētā tika ieguldītas investīcijas, lai uzlabotu tās infrastruktūru un uzceltu pasaulslavenus pieminekļus, kas ir saglabājušies līdz mūsdienām. Mūsdienās pilsēta joprojām saglabā savas ostas, un tas nodrošina lielu daļu tās ekonomikas, turklāt, pateicoties tādām celtnēm kā slīpais tornis, Pizā ir labi attīstīta tūrisma infrastruktūra.

Tiem, kas vēlas apmeklēt Pizu, šajā pilsētā ir fantastiski daudz skaistu vēsturisku ēku, un tā patiešām lepojas ar vairāk nekā 20 vēsturiskām baznīcām. Turklāt Pizā ir daži pasaules klases muzeji un skaistas ainavas gar Arno upes krastiem. 

Pizas Tornis

Pizas Tornis

Katrs bērns ir dzirdējis par to, un ikviens Pizas apmeklētājs, iespējams, vispirms dodas uz šo neapšaubāmi pasaulē slavenāko torni. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc cilvēki apmeklē Pizu, un šī celtne ir pazīstama visā pasaulē.

Pizas katedrāles zvanu tornis ir skaista celtne pati par sevi, taču tā ir kļuvusi slavena ar savu ievērojamo slīpumu. Pēc katedrāles 12. gadsimtā uzbūvētais tornis drīz vien izrādījās nestabils, un ēka sāka šķiebties uz vienu sānu. Līdz pat šai dienai tornis joprojām sliecas, un ir veikti dažādi pasākumi, lai tas nesabruktu.

Papildus pozēšanai smieklīgām fotogrāfijām, torņa arhitektūra patiesībā ir fantastiska, un 6 akmens arku rindas ir vienkārši neatkārtojami skaistas.

Turklāt jūs varat uzkāpt torņa virsotnē, lai iegūtu sirreālu  skatu uz apkārtējo pilsētu.

Santa Maria Assunta katedrāle

Santa Maria Assunta katedrāle

Šo katedrāli dažkārt aizēno slīpais tornis, taču tā pati par sevi ir ļoti skaista celtne, un, apmeklējot Pizu, to noteikti ir vērts apskatīt.

Šīs apbrīnojamās katedrāles celtniecība tika uzsākta 11. gadsimtā, un tā tika pabeigta 1092. gadā. Katedrāles priekšējā fasāde ir patiesi grezna, ar virkni skaistu akmens un marmora arku un trim greznām bronzas durvīm.

Turklāt katedrāles interjers ir absolūti krāšņs – galvenās ejas griestus klāj zelta rotājumi, un bazilikas kupolā ir satriecoša freska, kurā attēlota Marijas debesīs uzņemšana.

Šī celtne patiesi ir reliģiskās celtniecības meistardarbs, un ir brīnišķīgi to redzēt reālajā dzīvē. 

Borgo Stretto

Borgo Stretto

Ja meklējat fantastiskas arhitektūras un augstas klases iepirkšanās apvienojumu, Borgo Stretto ir īstā vieta, kur doties! Šī apburošā iela atrodas pašā pilsētas sirdī un sākas Garibaldi laukumā pie Ponte di Mezzo.

Uz šīs ielas var atrast dažādus dizaineru veikalus un savdabīgas kafejnīcas. Tiem, kas mīl mazumtirdzniecības terapiju, Pizā nav labākas vietas, ko apmeklēt. Tiem, kurus neinteresē iepirkšanās, skaistā ēku arhitektūra joprojām ir vairāk kā apskates vērta!

Guelph tornis (Guelph Tower)

Guelph tornis (Guelph Tower)

Šī pievilcīgā un uzmanību piesaistošā celtne atrodas Arno upes krastā un ir daļa no vecās citadeles kompleksa. Šis senais ēku komplekss 13. un 14. gadsimtā bija galvenā kuģu būves vieta Pizā. Tomēr 15. gadsimtā tornis tika uzcelts kā daļa no pilsētas aizsardzības nocietinājumiem.

Mūsdienās tornis ir atjaunots, un tagad tas ir atvērts apmeklētājiem. Kad esat torņa augšdaļā, paveras fantastisks panorāmas skats uz Pizu – jūs varat redzēt Arno upi visā tās krāšņumā un pat slīpo torni un katedrāli.

Pizas Universitātes Botāniskais dārzs

Pizas Universitātes Botāniskais dārzs

Šo skaisto botānisko dārzu uztur Pizas Universitāte, un tas ir brīnišķīga vieta, ko apmeklēt.

Sākotnēji dārzu 16. gadsimtā ierīkoja Mediči ģimene, un tas ir vairākkārt pārvietots. Šis dārzs atrodas pašā vēsturiskās vecpilsētas sirdī, ir viegli pieejams. Tajā ir skaists augu, koku, ziedu un dzīvnieku sugu klāsts. Dārzs ir sadalīts vairākās dažādās daļās, tostarp dārzos, dīķos, siltumnīcās un arborētumā.

Botāniskajā dārzā esošās struktūras ir skaistas, un augu daudzveidība ir ļoti krāšņa.

Itālijas pilsētā Pizā, sākot no slīpā Pizas torņa līdz Botāniskajam dārzam, ir daudz izsmalcinātu apskates objektu, kurus ir vērts redzēt pašu acīm. 

Šī vēsturiskā pilsēta ir daudz vairāk nekā tikai īslaicīga apmeklējuma vērta, un tā kalpo kā lieliska bāze tiem, kas vēlas iepazīt šo Toskānas reģionu.