Dodoties ceļojumā uz Seviļu, jūs varēsiet apskatīt dažādus ievērojamus tūrisma objektus un apskates vietas. Seviļa apbur apmeklētājus jau no brīža, kad tiek sperti pirmie soļi pa savdabīgajiem bruģa celiņiem un palmām klātajām promenādēm. Elegantās celtnes, vecmodīgās ielu lampas un zirgu pajūgi rada burvīgu atmosfēru.

Seviļa, kas pārpilna ar kultūras objektiem, ir Spānijas dienvidu Andalūzijas reģiona pērle. Atrodiet ieteikumus vietām, ko apmeklēt, izmantojot mūsu sarakstu!

Seviļas katedrāle (Catedral de Sevilla)

Seviļas katedrāle

Seviļas katedrāle (Catedral de Sevilla) apmeklētājiem atstāj neaizmirstamu iespaidu. Tā ir pasaulē lielākā gotiskā katedrāle, un šis piemineklis ir nepārspējams ar savu iespaidīgo mērogu un mākslas dārgumu pārpilnību. Šī krāšņā kulta vieta, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, tika uzcelta laikā no 1402. līdz 1506. gadam pilsētas galvenās mošejas vietā.

Katedrāles 93 metrus augstais zvanu tornis La Giralda ir Seviļas emblēma. Ieejot katedrālē, apmeklētājus pārsteidz tās grandiozās proporcijas. Šī milzīgā telpa ir iespaidīgākais gotikas interjers Spānijā.

Seviļas katedrāli vislabāk varēsiet apskatīt, dodoties ekskursijā “Cathedral & Alcázar Skip-the-Line Tour”. Šajā trīs stundu apmeklējumā nelielā grupā gida pavadībā jūs ne tikai ietaupīsiet laiku, izvairoties no rindām, bet arī uzzināsiet vairāk par Seviļas vēsturi un UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautajiem pieminekļiem.

Lai pēc katedrāles apmeklējuma atpūstos no apskates, dodieties uz Calle Sierpes, kas atrodas uz ziemeļiem no Plaza Nueva. Šī šaurā gājēju ieliņa ir galvenā Seviļas iepirkšanās iela, kurā izvietoti veikaliņi, kafejnīcas un restorāni.

Real Maestranza de Caballería de Sevilla

Real Maestranza de Caballería de Sevilla ir viena no labākajām vēršu arēnām Spānijā, un ar aptuveni 12 500 skatītāju vietām tā ir arī viena no lielākajām.

Tā ir 1761. gadā uzbūvēta karaliskā vēršu arēna, kas ir simbolisks Seviļas piemineklis. Tās dizains ir izteikti baroka stilā, ar ovālas formas riņķi, kas to padara patiesi unikālu. Arēnas graciozās arkādes ar sēdvietām nodrošina patīkamu ēnu saulainās dienās. Spānijas karaliskās ģimenes locekļiem ir atvēlēta īpaša loža – Palco del Príncipe.

Karaliskajā vēršu arēnā atrodas muzejs ar tradicionālo matadoru tērpu kolekciju, kā arī fotogrāfijas un gleznas, kas saistītas ar dramatisko vēršu cīņu mākslu. Izceltas ir Fransisko de Goijas grafikas un Eiženio Lukasa Velaskesa glezna “Cogida de Muerte de Pepe Hillo”. Muzeja apmeklējums sniedz ieskatu aizraujošajā vēršu cīņu mantojumā.

Metropol gājēju celiņš 

metropol gājēju ceļš

Lai apskatītu Seviļas ainavu, dodieties uz Metropol Parasol gājēju celiņu un skatu punktu. Šī unikālā būve, ko izveidojis vācu arhitekts Jirgens Maijers un kas tika atklāta 2011. gadā, ir pazīstama kā “Las Setas” (“Sēnes”), jo tās forma atgādina sešas lielas sēnes.

Pastaigu celiņš un skatu punkts atrodas būves augšdaļā 26 metru augstumā virs zemes, no kurienes paveras brīnišķīgs skats uz pilsētas jumtiem un ievērojamām vietām. Zemākā līmenī nekā pastaigu celiņš atrodas tapu restorāns.

Casa de Pilatos

Casa de Pilatos ir atzīta par nacionālo pieminekli. Šī izsmalcinātā pils savulaik bija aristokrātiskās Enrikesu de Riberu dzimtas privātā rezidence.

Ēkai ir Andalūzijas arhitektūrai raksturīgs centrālais pagalms, ko rotā krāsainas keramikas flīzes un antīkas skulptūras. Ievērības cienīgas ir arī galvenās kāpnes un privātā kapela. Visā mājā ir izvietota seno romiešu skulptūru kolekcija.

Tūristiem ir pieejama iespēja doties ekskursijā pa Casa de Pilatos. Ieejas cenā ir iekļauts audiogids.

Barrio de Triana

Šim Seviļas vēsturiskajam kvartālam ir savs atšķirīgs raksturs un identitāte. Pretī upei, pāri Seviļas galvenajām tūrisma apskates vietām, valda atmosfēra, kas atgādina pavisam citu, nošķirtu pasauli.

Triānas kvartāls ir šauru bruģētu ieliņu un aleju labirints, kas ved uz laukumiem, kuriem piemīt sava īpašā atmosfēra. Gadsimtiem ilgi šī kvartāla iedzīvotāji ir izmantojuši Gvadalkiviras upes krastos iegūto mālu, lai radītu autentisku Andalūzijas keramiku.

Barrio de Triana keramikas darbnīcas un veikaliņi, kas lielākoties atrodas Calle Callao, Calle Antillano Campos un Calle Alfarería, ir īpaši slaveni ar keramikas flīzēm, kuras rotā krāsaini ģeometriskie raksti.

Šī kvartāla veikaliņos pārdod arī skaistus dekoratīvus keramikas šķīvjus, krūzītes, servīzes un citus priekšmetus mājai. Pēc mazo veikaliņu apskates noteikti būsiet gatavi ieturēt maltīti kādā no apkaimes restorāniem upes krastā. Daudzos no tiem ir āra terases ar skatu uz Seviļas pieminekļiem.

Pilsēta ir atzīta par vienu no Spānijas burvīgākajām pilsētām, tā ir pazīstama visā pasaulē ar savu kultūru, pieminekļiem un mākslas mantojumu, un tā ir slavena kā flamenko dzimtene, kā arī tiek uzskatīta par slaveno Spānijas tapas ēdienu izcelsmes vietu.

Seviļa ir ļoti viegli pieejama pilsēta. Tās lidosta piedāvā plašu starptautisko lidojumu klāstu, un ar ātrgaitas vilcieniem tā ir savienota ar daudzām pilsētām visā Eiropā.  Seviļas apmeklējums ir pieredze, ko nekad neaizmirsīsiet!