Ceļojums allaž ikvienam no mums ir liels piedzīvojums un nereti tā laikā gadās piedzīvot dažādas negaidītas situācijas, kurām reizēm neesam gatavi. Nav noslēpums, ka ikvienam no mums viens no ikdienas lielākajiem palīgiem ir viedtālruņi un to aplikācijas. Vai zināji, ka ceļošanu vari padarīt ērtāku, izmantojot savu viedtālruni un dažas noderīgas aplikācijas? Turpmāk rakstā esam apkopojuši dažas no, mūsuprāt, noderīgākajām aplikācijām tieši ceļojuma laikā!

 

google play books

Grāmatu lasīšana ir lieliska nodarbe ceļojuma laikā, neatkarīgi no tā vai atrodies lidmašīnā virs mākoņiem, vai arī pēc garas un piedzīvojumu pilnas dienas esi nolēmis pirms miega pievērsties jau sen lolotai grāmatai.

Lai palīdzētu Tev ietaupīt vietu koferī izmanto tādu aplikāciju kā Google Play Books.

Izlasi savu iemīļoto grāmatu un atklāj tūkstošiem jaunu!

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS, Android ierīcēm.

google trips

Ir pavisam jauna un ļoti noderīga aplikācija, kurai ir jābūt ikviena kārtīga ceļotāja viedtālrunī. Aplikācija palīdzēs saplānot ceļojumu, kā arī būs noderīga ceļojuma laikā. Google Trips piedāvā iespēju automātiski saplānot labākās apskates vietas balstoties uz ceļojuma ilgumu, aplikācija pat piedāvā sastādīt dienas plānu.

Atrodi vislabākās apskates vietas, piemēram, labāko vietu Barselonā, lai izmēģinātu tapas vai arī izdevīgāko un ērtāko veidu kā pārvietoties pilsētā, kā arī ātrāko transportu no/uz lidostas? Google Trips aplikācija ir spējīga parādīt to visu!

Vēl viena noderīga funkcija aplikācijai ir iespēja visus savus rezervejumus (aviobiļetes, viesnīca, auto noma) redzēt vienkopus un izmantot kā biļeti. Viss, kas Tev ir jādara – pieslēdzies Google Trips aplikācijai ar savu Gmail epastu un turpmāk visus rezervejumus veic ar šo Gmail epastu un sinhronizācija notiks automātiski.

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS, Android ierīcēm.

maps.me

Šī aplikācija ir alternatīva Google Maps. Taču, galvenā aplikācijas priekšrocība par Google Maps ir iespēja lejupielādēt konkrētu valstu, reģionu vai pilsētu kartes un izmantot šīs kartes ceļojuma laikā bezsaistes (offline) režīmā. Kartes lieliski darbojas arī navigācijas režīmā braucot ar auto, kā arī dodoties izpētīt kādu pasaules vietu ar kājām. Kartes navigācija piedāvā arī balss navigācijas opciju, kas ir īpaši noderīga gadījumos, ja aplikāciju izvēlies ceļojot ar auto un to izmantojot kā navigāciju.

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS, Android ierīcēm

taxify

Taxify ir alternatīvs taksometru izsaukšanas pakalpojums, kas palīdz izsaukt taksometru ar viedtālruņa aplikācijas palīdzību. Tāpat, braucienus ir iespējams apmaksāt viedtālruņa aplikācijai pievienojot maksājumu karti. Taxify regulāri ir pieejami vadītāji, kurus ir iespējams izsaukt uz pasūtījumu un kuri ieradīsies vidēji četru minūšu laikā

Dažas no Taxify priekšrocībām:

Droši braucieni – varēsi redzēt izsauktā autovadītāja kontaktinformāciju, kā arī novērtēt vadītāju brauciena beigās. Sniegtās atsauksmes palīdz saglabāt tikai labākos vadītājus.
Bez skaidras naudas, bez grūtībām – izvēlies maksāt skaidrā naudā vai pievieno bankas karti aplikācijā un mēs automātiski saņemsim naudu par braucienu, kad nonāksi galamērķī.
Ērti biznesa braucieni – vari izmantot Taxify gan personīgajiem, gan biznesa braucieniem. Maini maksājuma metodes ar vienu pieskārienu.

Bet tas vēl nav viss – reģistrējies aplikācijā un ievadi kodu “TripThis” un saņem bezmaksas braucienu €10 vērtībā no Taxify. Vairāk par akciju lasi šeit – https://tripthis.eu/atlaizu-kodi/taxify/

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS, Android ierīcēm.

uber

Uber pēc darbības principa ir ļoti līdzīga aplikācija Taxify. Šobrīd galvenā atšķirība, kas liedz Uber izmantot arī Latvijā – tā nav pieejama šeit. Taču, tā tik un tā ir ļoti noderīga, jo tā ir pieejama vairāk nekā 170 pasaules valstīs. Uber ir īpaši ērti izmantot Lielbritānijā, Vācijā, Spānijā un citur.

Uber iesakām izmantot atrodoties ārvalstīs un valstis, kurās nav pieejama Taxify aplikācija.

Bet tas vēl nav viss – reģistrējies aplikācijā un ievadi kodu “wmysyj” un saņem €11 atlaidi katram no saviem pirmajiem trim braucieniem no Uber.

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS, Android ierīcēm

airbnb

Airbnb ir viens no pēdējo gadu veiksmīgākajiem projektiem, kas piedāvā īslaicīgus īres piedāvājumus (dzīvokļus, istabas, mājas, villas) un ir patīkama alternatīva ierastajām viesnīcām. Vēlies dzīvokli pašā Vidusjūras krastā vai villu saules apspīdētajā Maiami? Tas ir iespējams!

Airbnb piedāvā izīrēt nakšņošanas vietu vairāk kā 191 valstīs un 34000 pilsētās un ik gadu Airbnb pakalpojumus izmanto vairāki miljoni cilvēku.

Jaunajiem klientiem, kuri iepriekš nav reģistrējušies Airbnb mājaslapā, uzņēmums piedāvā īpašu ‘iepazīšanās’ atlaidi naktsmītnei – līdz €30 (minimālā rezervācijas summa €75). Vairāk par akciju lasi šeit – https://tripthis.eu/atlaizu-kodi/airbnb-jaunajiem-klientiem-davina-e25-atlaidi/

Atlaides kodu meklē šeit – https://www.airbnb.com/c/kasparse1

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS, Android ierīcēm

ceļo droši

Mobilā aplikācija „Ceļo droši” noderēs jebkuram, kurš plāno doties tuvākā vai tālākā braucienā uz ārvalstīm, arī pieredzējušiem ceļotājiem. Tā palīdzēs veiksmīgi sagatavoties braucieniem, brīdinās par iespējamiem riskiem, kā arī norādīs, kur meklēt palīdzību ārkārtas situācijās.

Aplikācija ietver:

  • Ieteikumus ceļotājiem (par nepieciešamiem dokumentiem, drošību, apdrošināšanu, informāciju par robežu šķērsošanu un valstīm, kurās ieceļojot, ir / nav nepieciešama vīza utml.);
  • Brīdinājumus par riskiem (par situāciju valstīs, ieteikumus darba meklētājiem ārvalstīs, informāciju par cilvēktirdzniecību, fiktīvajām laulībām, narkotisko vielu pārvadāšanu);
  • Ceļojumu plānotāja funkciju – atgādinājumus par svarīgākajiem uzdevumiem gatavojoties braucienam (piemēram, noskaidrot, vai ieceļošanai konkrētajā valstī nepieciešama vīza u.c.), iespēja pievienot arī personīgus atgādinājumus;
  • Latvijas pārstāvniecību un goda konsulu kontaktus un informāciju par palīdzību ārkārtas situācijās ārvalstīs;
  • Ātras un ērtas saziņas iespējas ar Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulāro dienestu ārkārtas situācijās 24/7 režīmā.

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS, Android ierīcēm.

 

Lai skaists un bezrūpīgs ceļojums!

Iepazīsties arī ar raksta 1.daļu, kur iepazīsitnām Tevi vēl ar citām noderīgām aplikācijām!