Ceļojums allaž ikvienam no mums ir liels piedzīvojums un nereti tā laikā gadās piedzīvot dažādas negaidītas situācijas, kurām reizēm neesam gatavi. Nav noslēpums, ka ikvienam no mums viens no ikdienas lielākajiem palīgiem ir viedtālruņi un to aplikācijas. Vai zināji, ka ceļošanu vari padarīt ērtāku, izmantojot savu viedtālruni un dažas noderīgas aplikācijas? Turpmāk rakstā esam apkopojuši dažas no, mūsuprāt, noderīgākajām aplikācijām tieši ceļojuma laikā!

 

google translate

Ja esi ieplānojis doties ceļojumā uz valsti, kuras valodā nerunā, tad Google Translate noteikti būs ļoti noderīgs papildinājums Tavam viedtālrunim. Ievadi nepieciešamo tekstu un izvēlies valodu no kuras / uz kuru vēlies veikt tulkojumu.

Ja esi pārliecināts, ka nespēsi pārrakstīt tulkojamo tekstu paša spēkiem, tad aplikācija piedāvā iespēju uzņemt attēlu, izmantot iespēju rakstīt ar roku, vai arī ierunāt nepieciešamo frāzi un aplikācija tekstu iztulkos Tavā vietā, vai nepieciešamības gadījumā to skaļi izrunās.

Izmantojot aplikāciju, nebūs jāuztraucas par interneta izmantošanu, jo pirms ceļojuma ir iespējams lejupielādēt konkrētu valodu paku un izmantot to bezsaistes režīmā.

Aplikācija ir pieejama uz iOS un Android ierīcēm.

 

XE currency

Ir pieejamas vairāki valūtu kursu kalkulatori, taču XE Currency ir vispopulārākā no tām visām. Aplikācija piedāvā izvēlēties starp visām pasaules valūtām un tās ir iespēja salīdzināt, lai būtu iespējams noteikt jebkuras valūtas kursu.

Aplikācija var būt īpaši noderīga tiem, kas bieži ceļo uz dažādām valstīm, kurās pastāv cita vietējā valūta. Aplikācija var palīdzēt nepārmaksāt par precēm vai pakalpojumiem, jo vienmēr zināsi precīzu valūtas kursu un varēsi salīdzināt ar sev pazīstamu valūtu. Pirms dodies ceļojumā, atceries atjaunināt valūtas kursus pieslēdzoties pie interneta un atjauninot tos.

 

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS un Android ierīcēm.

 

wifi map

Interneta savienojuma atrašana ceļojuma laikā var sagādāt liekas galvassāpes. Taču šo problēmu var palīdzēt atrisināt aplikācija WiFi map. Aplikācija glabā datus par vairāk nekā 100 000 000 WiFi pieslēguma vietām, kuras ir reģistrējuši vairāk kā septiņi miljoni aplikācijas lietotāju, tādejādi nodrošinot precīzu sarakstu un WiFi atrašanās vietu.

Daži WiFi pieslēguma tīkli ir aizsargāti ar paroli, taču aplikācija sevī iekļauj arī šo tīklu paroles. Aplikācijas bezmaksas versija palīdz atrast WiFi tīklus tuvākā kilometra rādiusā, savukārt, izmantojot aplikācijas maksas versiju, ir iespējams lejupielādēt jebkuras pilsētas WiFi tīklu karti un arī to paroles, kā arī izmantot aplikāciju bezsaistē.

Aplikācija ir pieejama bezmaksas/ premium versija – $4.99 uz iOS and Android ierīcēm

 

triposo

Triposo izmanto informāciju no tādām mājaslapām kā Wikitravel, Wikipedia u.c, apkopojot informāciju vienā aplikācijā un padarot to par lielisku gidu jebkurā galamērķī, pie tam aplikāciju ir iespējams izmantot  arī bezsaistē. Lai izmantotu aplikāciju bezsaistē, pirms dodies ceļojumā lejupielādē datus par konkrēto galamērķi.

Aplikācija palīdzēs atrast labākos restorānus, viesnīcas u.c. noderīgas vietas ceļojuma laikā. Aplikāciju varēsi izmantot arī kā karti ar kuras palīdzību varēsi atrast tikko izvēlēto galamērķi.

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS and Android ierīcēm.

 

google maps

Lielākajai daļai cilvēku Google Maps aplikācija jau vairs nav nekāds jaunums, jo tā tiek plaši izmantota ikdienā, taču vai zināji, ka aplikāciju vari izmantot  arī bezsaistē  ceļojuma laikā (neizmantojot mobilo internetu)?

Viss, kas ir nepieciešams, lai aplikāciju izmantotu ceļojuma laikā – pirms ceļojuma lejupielādē vai nu konkrēto valsti vai reģionu/pilsētu. Ceļojuma laikā aplikācija izmanto GPS, lai noteiktu Tavu atrašanās vietu un palīdzētu atrast ceļu uz nepieciešamo galamērķi. Google maps  varēsi izmantot kā karti ejot ar kājām un arī kā navigāciju gadījumā, ja esi pie stūres.

 

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS and Android ierīcēm.

 

snapseed

Mūsdienās sociālie tīkli ir neatņemama mūsu ikdienas sastāvdaļa, bez kuriem neiztikt arī ceļojumā. Kādēļ gan nepadalīties Instagram un Facebook ar tirkīzzilās jūras bildēm vai to, kā malko kokteili Atlantijas okeāna krastā? Tiesa, ne vienmēr fotogrāfijas viedtālrunī izdodas kā iecerēts – nereti tās ir par gaišu/tumšu, tām prasās pievienot kādu efektu, ko nepiedāvā Instagram, vai padarīt fotogrāfiju vēl interesantāku, pievienojot tai tekstu.

Šis viss ir pieejams bezmaksas Snapseed viedtālruņa aplikācijā, kas palīdzēs uzlabot jebkuru uzņemto attēlu, lai mēs ar lepnumu to varētu parādīt draugiem vai publicēt sociālajos  tīklos. Aplikācijai ir pieejami vairāki filtri, kurus viegli var piemērot jebkuram attēlam, taču, ja esi prasīgāks lietotājs, tad aplikācija piedāvā bildi uzlabot izmantojot dažādus uzstādījumus.

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS and Android ierīcēm.

 

sit or squat

Noteikti ikvienam no mums ceļojuma laikā ir nācies saskarties ar visnotaļ aktuālu problēmu – tuvākās bezmaksas publiskās tualetes atrašanu. Šī aplikācija palīdzēs atrisināt šo problēmu un, vadoties pēc Tavas atrašanās vietas, palīdzēs Tev atrast tuvāko publisko tualeti.

Šobrīd aplikācijā ir reģistrētas vairāk nekā 100 000 pieejamas publiskās tualetes, kas ir novērtētas un filtrētas arī pēc to tīrības ar “sit” apzīmējot tīru tualeti, savukārt, ar “squat” publisko tualeti, no kuras labāk izvairīties.

Aplikācija varbūt nebūs noderīga katru dienu, taču Tu noteikti priecāsies brīdī, kad tā būs Tavā telefonā, ja parādīsies nepieciešamība. 🙂

Aplikācija ir pieejama bezmaksas uz iOS un Android ierīcēm.

 

Lai skaists un bezrūpīgs ceļojums!

Jau drīzumā gaidi raksta 2.daļu, kur iepazīsitnāsim Tevi vēl ar citām noderīgām aplikācijām!