Jebkura ceļojuma vissatraucošākais mirklis ir tieši pirms došanās ceļā. It īpaši tad, ja tas ir brīdis pirms sen lolota atvaļinājuma. Ceļasomas gatavas, lidmašīnas biļetes rokā, laikapstākļi galamērķī lieliski un tūlīt pat sāksies viens no Jūsu skaistākajiem ceļojumiem. Tomēr dzīve nereti met līkločus tieši tad, kad to vismazāk gaidām.

Atcelts lidojums, aizkavējies reiss, nozaudēta bagāža – ziņas, kas spēj sabojāt pat vislabāk saplānoto atvaļinājumu, nemaz nerunājot par negaidītām problēmām ar veselību vai iekļūšanu kādā nelaimes gadījumā. Šādām situācijām sagatavoties nav iespējams, tomēr, ja pirms došanās ceļā esi iegādājies ceļojumu apdrošināšanas polisi, tā samazinās dzīves mesto izaicinājumu riskus un ne reti arī izglābs tik ļoti gaidīto atvaļinājumu.

Apdrošināšanas sabiedrības “Seesam” dati liecina, ka 30% gadījumos, kad klienti iegādājušies ceļojumu apdrošināšanas polisi, tie ir saskārušies ar negaidītiem plānotā lidojuma pavērsieniem. Bagāžas nenonākšana ceļojuma gala mērķi, lidojuma atcelšana un kavēšanās – ir vieni no visbiežāk pieteiktajiem apdrošināšanas atlīdzību gadījumiem. Ceļojumu apdrošināšana palīdzēs atgūt ceļotprieku arī tad, kad esi spiests pārcelt plānoto atvaļinājumu neparedzētu apstākļu dēļ. “Sessam” šādos gadījumos sedz zaudējumus līdz pat 1500 eiro par iegādātajām biļetēm un viesnīcas izdevumiem.

Tomēr visbiežāk brīvdienas mūsu ceļotājiem ārpus Latvijas sabojā veselības ķibeles. “Seesam” apkopotā informācija liecina, ka aptuveni 50% apdrošināto ceļojuma laikā ir spiesti meklēt medicīnas personāla palīdzību. Ārstēšanās izmaksas katrā valstī ir atšķirīgas, bet summas par sniegtajiem pakalpojumiem nerezidentiem lielākoties grandiozas. Šādās situācijās ceļojuma apdrošināšana atgriezīs atvaļinājuma saulei spožumu un makam smagumu. Apdrošinātājs, atbilstoši izvēlētai polises programmai, segs ar ārstniecību saistītus izdevumus ceļojuma laikā. Bet, ja veic apmaksu pats, neaizmirsti paņemt čeku, lai pēc ceļojuma vari to iesniegt apdrošinātājām apmaksai.

Apdrošināšanas sabiedrība “Seesam” iesaka – gatavojoties savam sapņu ceļojumam atvaļinājuma laikā – apdrošini un ceļo droši.

Ceļojumu apdrošināšanas polises piedāvāto risku klāsts ir tieši tik plašs, lai dzīves mestos līkločus pārvarētu un izglābtu savi sapni par atvaļinājumu!

 

Iegādājies ceļojumu apdrošināšanu šeit!