Bruņojušies ar saulesbrillēm, vasaras apģērbiem un sauļošanās krēmu, janvāra beigās pametām sniega klāto Latviju un devāmies uz vulkāniskās izcelsmes salu netālu no Āfrikas krastiem – Tenerifi. Tenerifē janvārī gaiss iesilst līdz pat +23 grādiem, kamēr vakari ir nepiedodami vēsi – termometra stabiņš noslīd līdz +15 grādiem. Dienas ilgums janvāra beigās ir limitēts – saule noriet jau ap plkst.18:00, kas radīja mums īpaši lielu motivāciju celties līdz ar pirmajiem saules stariem, lai pēc iespējas pilnvērtīgāk izbaudītu dienu.

Pēc apmēram 9 stundu lidojuma sasniedzām galamērķi. Tenerifes lidostā atlika vien saņemt iepriekš norezervēto mašīnu (protams, neiztikām bez stāvēšanas neizbēgamajās auto nomas rindās) un pēc auto saņemšanas varējām doties piedzīvojumā 9 dienu garumā.

Šajā bloga ierakstā apkopošu lietas un vietas, kādēļ Tenerifei saku viennozīmīgu ‘Jā’.

Un Tev arī vajadzētu! 🙂

Sangrija

Tenerifē gardo vīna dzērienu var baudīt ik uz stūra – tipiskās Don Simon pudeles, kas Latvijā maksā ap €5, šeit var iegādāties par vidēji €1. Ar vīnu ir līdzīgi – vīns ir lēts un pieejams ļooooti plašā klāstā. Protams, bija grūti atturēties katras dienas piedzīvoto nepārrunāt pie vīna vai sangrijas glāzes. 🙂 Vēl gardāka sangrija neapšaubāmi ir pieejama vietējos krodziņos – tā tiek pasniegta patīkami atdzesēta un ar svaigiem augļiem. Tev atliek tikai baudīt!

sangrija

Atlantijas okeāns

Godīgi? Pirmo reizi dzīvē sastapos ar okeānu. Manu un okeāna sastapšanos raksturo viļņi, kas vien dažus metrus no krasta pārsniedz standarta latvieša augumu, dzidrais un siltais ūdens, kā arī ūdens sāļums, kura dēļ tika pabojāts neviens vien apģērba gabals. 🙂 Protams, sajūsmas izsaucienus saņēma arī vulkāniskās izcelsmes tumši pelēkās okeāna smiltis (bijām aizbraukuši arī līdz ‘balto’ smilšu pludmalei, kas vietējiem ir lielā cieņā, tomēr tā mūs nespēja pārliecināt, mans ‘jā’ vārds viennozīmīgi nonāca pie zemāk redzamā skaistuma).

tenerife

Tenerife

Ceļot nesezonā ir lētāk

Tu to noteikti jau zini, bet ceļot nesezonā tiešām ir ievērojami lētāk!

Janvāris ar saviem vidēji +23 grādiem dienā skaitās nesezonas mēnesis, līdz ar to  vairākas tūristu iecienītās vietas ir slēgtas un nesezonai ir viens ļoti patīkams pluss – daudzviet iespējams saņemt patīkamas atlaides, kā arī tūristu pūļi esot krietni mazāki (par šo gan grūti spriest, jo bija sajūta, ka tūristi ir burtiski pārņēmuši šo saules lutināto salu).

Par cipariem runājot.. Sākšu ar to, ka viesnīcas šajā laikā ir neticami lētas, uz 9 naktīm labu 3* viesnīcu dažu minūšu gājienā no okeāna norezervējām par mazliet vairāk kā €200. Mūsu ieguvumi ar to nebeidzās – arī biļetes uz lielāko ūdens atrakciju parku Eiropā Siam Parku un papagaiļu paradīzi Loro parku iegādājāmies ar aptuveni €20 atlaidi. Papildus tam par dažiem € visu dienu varējām baudīt sauli baseinu atpūtas parkā, kur sezonā dienas biļete maksā mazliet zem €20. Un vēl, un vēl – pat picērijā saņēmām ‘nesezonas’ ēdienkarti ar īpaši draudzīgām cenām. 🙂

Tenerife

screen-shot-2016-10-24-at-23-36-12

Daudzveidīgā daba

Neskatoties uz to, ka Tenerifes teritorija ir vien 2034 km² (sala ir aptuveni 32 reižu mazāka par Latviju), tādu dabas daudzveidību tik ierobežotā platībā ir iespējams pieredzēt reti. Daudzveidīgās dabas ‘vaininieks’ ir Teides vulkāns, kas salu sadala divās daļās – ziemeļu un dienvidu daļā. Ja dienvidu daļā saule spīd ap 300 dienām gadā, tā ir tuksnešaina un visapkārt paveras vien izkaltusi zāle, palmas un kaktusi, tad ziemeļu daļā biežāks viesis ir lietus un daba ir ievērojami zaļāka – spilgts piemērs ir Anagas mūžzaļie meži, kur arī paviesojāmies.

Starp citu,

interesanta parādība Tenerifē ir arī t.s. ‘kalima’. Tā kā Tenerife atrodas pavisam netālu no Ziemeļsahāras, tad Sahāras smilšu vētras salīdzinoši bieži mēdz sasniegt arī Tenerifi, kas ietin salu dūmakā. Arī mēs šo parādību izbaudījām – kad viesojāmies Anagā, gaisā bija jūtami tādi kā putekļi un vietējie nešaubīgi apgalvoja, ka tā ir kalima pavisam vieglā formā.

img_4986

tenerife tripthis

Tenerifes Must SEE vietas

*Diemžēl ne visas zemāk redzamās bildes ir mūsu uzņemtas, jo vairāk baudījām mirkli, nevis fotografējām, tomēr visās minētajās vietās ir būts un viennozīmīgi tās rekomendējam!

Teides vulkāns

Teides vulkāns (tulkojumā ‘Sniega kalns’) ir augstākā Spānijas virsotne, tā augstums ir 3718 metri un vulkāns sastāv no diviem krāteriem – lielākais no krāteriem diametrā sasniedz ap 15kilometriem. Vairāk par Teides vulkānu un to, kā  īstenojām savu sapni un uzkāpām tajā, lasi šeit.

teide-vulkans

Masca ciemats

Masca ciematu mēdz saukt arī par Tenerifes Maču Pikču. Patiešām, līdzība ir acīmredzama. Interesanti, ka Masca ciemats, kas atrodas kalnu ielokā, bija slēgts no ārpasaules līdz pat pagājušā gadsimta beigām tur neesošo ceļu dēļ, savukārt kopš 1991.gada tas ir pieejams ikvienam interesentam. Mascas ciematu ar pārējo Tenerifi savieno nervus kutinošs serpentīnu ceļš, kas ir izaicinājums pat pieredzējušiem braucējiem – paši bijām liecinieki vairākiem priekšā braucošo auto manevriem, kas gandrīz rezultējās avārijās, jo serpentīnu ceļš ir šaurs un īpaši līkumots. Pašā Masca ciematā ir iespējams doties 4,5 kilometru pārgājienā, kas ved līdz pat okeānam, vai baudīt atspirdzinoša dzēriena glāzi ciemā esošajā kafejnīcā Chez Arlette.

masca-ciemats-tenerife

Anaga

Anagas reģions ir zaļākais visā Tenerifē. Anagā aug mūžzaļie meži, zaļo lauru koki (kas veido džungļiem līdzīgu ainavu), kā arī plešas Anagas kalnu masīvs.

anagas-lauru-mezs

17949687_649290821921431_241219447_o

Garachico

Garachico pilsētiņa pirms 300 gadiem vulkāna izvirduma laikā tika pilnībā nopostīta, tomēr mūsdienās par to nekas neliecina. Pilsēta ir slavena ar tās lavas izveidotajiem dabīgajiem baseiniem, kuri okeānā izveidojušies izvirduma laikā. Starp citu, dabīgajos baseinos ir iespējams arī nopeldēties!

garachico

garachico-tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife ir Tenerifes galvaspilsēta, kas mums atmiņās palika ar tās skaisto koncertzāli, molu, ko rotā dažādu pasaules mēroga un vietējo slavenību portreti uz akmeņiem un netālu esošo balto smilšu pludmali Las Teresitas, kuras smiltis esot vestas no paša Sahāras tuksneša.

santakrusa-tenerife

santa cruz tenerife

playa-de-las-teresitas

Lai izdodās!