Lai gan Gibraltārs ir neliels, tajā ir daudz aizraujošu apskates objektu. No 56 kilometru garajiem tuneļiem, kas vijas cauri klintij, un slavenajiem barbaru pērtiķiem, līdz savdabīgajai vecpilsētai un delfīniem, kas peld tās ūdeņos – šeit ir piecas interesantākās lietas, ko redzēt un darīt Gibraltārā.

Europa Point

Europa Point

Neviens ceļojums uz Gibraltāru nebūtu pilnīgs bez Europa Point apmeklējuma. No turienes paveras skats uz Alhesirasas līci un Āfriku! Jūs varēsiet apskatīt arī 19. gadsimta bāku, Hardinga bateriju, Svēto mošeju Kustodija mošeju un veco Nuestra Señora de Europa kapelu.

Vecpilsēta

Vecpilsēta

Viena no interesantākajām, pat sirreālākajām Gibraltāra vietām ir tā vecpilsēta, kas atrodas teritorijas ziemeļrietumu stūrī un ir tikai 15 minūšu gājiena attālumā no lidostas. Tā ir šauru ieliņu tīkls, kas ieskauj centrālo maģistrāli Main Street.

Tādi lielie veikali kā Debenhams un tradicionālie britu krogi liecina, ka atrodaties Apvienotajā Karalistē, tomēr interesantais arhitektūras apvienojums un nevainojami zilās debesis atgādina, ka atrodaties Vidusjūras reģionā. Casemates laukums ir galvenā apkaimes ārtelpa, un tajā ir daudz saulainu terašu, uz kurām baudīt dzērienu vai maltīti.

Vindsoras piekaramais tilts

Vindsoras piekaramais tilts

Pagājušajā gadā atklātais Vindsoras piekaramais tilts ir jaunākais Gibraltāra tūristu apskates objekts, kas ir obligāts apmeklētājiem, kuri vēlas izbaudīt adrenalīna pieplūdumu. 

Tas šūpojas virs 70 metrus platas un 50 metrus dziļas aizas, kas atrodas teritorijas dabas rezervātā. Tilts šūpojas vējā, un tas noteikti nav domāts tiem, kam ir bailes no augstuma un ekstrēmākiem apstākļiem. Vindsoras piekaramais tilts ļauj iepazīt arī šīs skaistās aizsargājamās teritorijas faunu un floru.

Svētā Miķeļa ala

Svētā Miķeļa alu komplekss ietver vairāk nekā 150 mazu alu Gibraltāra klintī. Lai iekļūtu alās, kur var pastaigāties un apskatīt iespaidīgus kaļķakmens skatus, celiņus un tuneļus, ir nepieciešama biļete. 

Šeit ir daudz mazu kambarīšu, pa kuriem var izstaigāt, un pie tiem var piekļūt pa virkni mazu caurumu un pakāpienu. Jūs, iespējams, neticēsiet, bet katedrāles alā notiek arī koncerti, balets un izrādes, kurās ir vairāk nekā 400 sēdvietu!

Gibraltāra klints

Gibraltāra klints

Gibraltārā ir daudz tūrisma apskates objektu, un Gibraltāra klints ir viens no slavenākajiem. Šī milzīgā klints paceļas augstu virs Gibraltāra, un uz tās virsotni var nokļūt ar taksometru, automašīnu vai trošu vagoniņu. Jūs sagaida iespaidīgs skats vairāku kilometru garumā!

Ja uzkāpsiet Gibraltāra klints virsotnē, jūs varēsiet sastapt pat savvaļas pērtiķus! Aplūkojiet lielāko daļu Gibraltāra pastkaršu, un jūs redzēsiet, ka tas ir slavens ar saviem barbaru makakiem – vienīgajiem Eiropā savvaļā dzīvojošajiem pērtiķiem. 

Šajā apvidū ir vairāk nekā 300 pērtiķu, bet brīdinājums – tie var izskatīties mīļi, bet esiet uzmanīgi ar savām mantām, jo ir zināms, ka pērtiķi var iekost un arī mēģināt nozagt mantas.

Gibraltāra pilsētā ir daudz veikalu, kafejnīcu un restorānu. Šeit sastopams gan tūristu, gan vietējo iedzīvotāju sajaukums. Lai gan Gibraltārs ir neliels, šeit ir tik daudz ko darīt un piedzīvot!